Piteå Hamn och byggprogrammet samarbetar

Piteå Hamn och byggprogrammet samarbetarLäraren Ulf Stenberg tillsammans med Albin, Sandra, Siri, Albin och Liam från byggprogrammets årskurs ett.

Nyligen levererade byggprogrammet på Strömbackaskolan betongkonstruktioner avsedda för vägmärken inom hamnens verksamhetsområde.

Piteå Hamn tror på potentialen i en framtida arbetskraft. Därför fick årskurs ett på Strömbackaskolans byggprogram förfrågan om att göra betongfundament till hamnens verksamhetsområde. Fundamenten väger cirka 200-300 kilo styck och har hål för skyltrör.
Lars Wikström, infrastrukturansvarig på Piteå Hamn, är glad över att byggprogrammet tog sig an uppdraget:
– Det här samarbetet känns jätteroligt. Fundamenten tillgodoser platsanpassade trafiksäkerhetsanvisningar inom hamnens område. Fundamenten är solida och går att flytta med exempelvis gaffeltruck, säger han.

Ulf Stenberg, lärare på byggprogrammet, är också glad över samarbetet:
– Eleverna har varit delaktiga i hela processen. Beställningen går i linje med övningar som eleverna fått ta sig an, de har arbetat med bland annat formsättning och armering.

Han berättar att byggprogrammets hållbarhetstänk handlar om att producera utifrån överblivet material.
– Vi har en återvinningstanke med att producera saker som ”blir kvar” istället för att göra övningar som sedan rivs och kastas.